Öğrencimiz Esmanur ADIYAMAN Yunus Emre Afiş Yarışmasında 2. Oldu

12.01.2024 87

"Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü" AFİŞ YARIŞMASI’na okulumuz tarafından katılım sağlanmıştır.

Bu yarışma ile Milli Eğitim Bakanlığı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ortaokul Eylem Planı Aralık Ayı Etkinlikleri Kapsamında Öğrencilerden  "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğünden Seçilecek En Az Üç Kelimenin Yer Alacağı Anlamlı Bir Cümle ve Afiş Oluşturması İstenmiştir.

Yarışmanın hedef kitlesi Hüseyin Ersu Ortaokulunda öğrenim görmekte olan öğrencilerdir. Yarışmaya danışmanlık yapan Okulumuz Türkçe öğretmeni Rabia Uğur Karadiken'dir.

YARIŞMAYA KATILIM AŞAMA VE ŞARTLARI

1. Yarışmaya sadece okulumuz öğrencileri katılabilir.

2. Öğrenciler yarışmaya yalnızca 1 cümle ve afiş ile katılabilir.

3. "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü öğrencilerle paylaşılır.

4. Öğrencilerden Yunus Emre sözlüğünden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturması istenir.

5. Afişler 35x50 ebadındaki resim kâğıdına hazırlanmalıdır. Afişlerin hazırlanmasında herhangi bir renk ve teknik sınırlaması yoktur. İstendiği gibi afişler süslenebilir.

6. Afişlerin kelime sayısı 3-12 kelime arasında olmalıdır. 12 kelimeden daha uzun cümleler ödül alamazlar. Afişlerdeki mesajlar net ve anlaşılır şekilde verilmelidir.

7. Afişlerin hiçbir bölümünde reklam içerikli veya bir sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel veya yazılı içerik kullanılmamalıdır.

8. Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçilir.

7. Sınıfların en iyi cümleleri arasından okulun en iyi cümlesi/afişi seçilir.

8. Afişlerin arka kapak iç sayfasına öğrencinin adı-soyadı, sınıfı, numarası, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA

Cümle/Afiş Değerlendirme Kriterleri Temaya uygunluk

Yaratıcılık ve özgünlük

Teknik kullanımı ve sanatsal değer

Okul Yürütme Komisyonu tarafından yapılan  değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiştir.

Ödül Hüseyin Ersu Ortaokulu Müdürlüğü tarafından Okul birincisi ilçe ikincisi Esmanur Adıyaman öğrencimize takdim edilmiştir.

12-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-2024