18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir tören tertip edildi. 

22.03.2022 546

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü

Aziz milletimizin, ebedi bekası ve hürriyet hakkı için tarihin akışını değiştirdiği Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümüne ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlı mazisi boyunca istiklali ve istikbali uğruna ödediği bedellerle ulusumuz, her daim kararlılığını ve iradesini ortaya koymuştur.

Bir hilal uğruna batan güneşlerin, tarihe verdiği insanlık ve istiklal dersi mazlum ülkelere bir umut ışığı olmuştur. Çanakkale, destanlar diyarı Anadolu'da adeta bir başyapıttır. Medeniyet nurunun, önce insanlık onurunda tecelli etmesinin önemine vakıf bir ulusun emperyalizme attığı ilk tokattır. Sultan Alparslan'ın Malazgirt ovasında yaktığı ateş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale'de istiklal yangınına dönüşürken dünyaya    "Çanakkale Geçilmez!" mesajını vermiştir.

Çanakkale' de kıyama kalkan neslin aziz ve kutlu hatırası, sonsuza kadar bu topraklarda muhafaza edilecektir. Evlatlarımız, ecdadından aldığı bu emaneti baş tacı edecek atiye gururla taşıyacaktır.

Okulumuzda tertip edilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete irtihal etmiş şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırasına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. 

Sunuculuğunu 8-C sınıfı öğrencilerinden Melike CENGİZ ve Semih KARACA'nın yaptığı programda; günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı okulumuz Türkçe Öğretmeni Rabia UĞUR KARADİKEN takdim etti. 8C sınıfı öğrencilerinden Melek Derya BALIKÇI, 8E sınıfından Muhammed Enes DOĞAN ve Emine AYAYDIN hazırladıkları şiirleri paylaştılar. Yine 8 C sınıfından Mehmet ÖZFIRAT'ın anlattığı Kınalı Hasan'ın Hikayesi ile devam eden programa okulumuz Müzik Öğretmeni Anıl ATALAY ve 8B sınıf korosu "Çanakkale Türküsü" ile eşlik ettiler. Programın sonunda okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet FİDAN'ın hazırladığı Çanakkale Belgeseli izlendi.

Anma haftası kapsamında okul panosu da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne ayrıldı.

Anma törenine Okul Müdürümüz Ahmet BAHÇE, Müdür Yardımcılarımız Mehmet YILMAZ ve Emrah KÖSE, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Tören sonunda söz alan Okul Müdürümüz Sayın Ahmet BAHÇE; "Bu anlamlı törenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim, törenimiz vesilesiyle de bir kez daha 18 Mart Şehitleri Anma Gününde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

 

Anma töreni tertip ekibi:

Öğretmenlerimiz: Hüseyin ANKARALI, Ahmet FİDAN, Rabia Uğur KARADİKEN, Anıl ATALAY, Feride KARAYILAN, Zeynep DEMİR, Ayşe KEŞ, Gözde ATALAN

Öğrencilerimiz: Semih KARACA, Melike CENGİZ, Melek Derya BALIKÇI, Mehmet ÖZFIRAT, Muhammed Enes DOĞAN, Emine AYAYDIN, 8B Sınıf Korosu

 

22-03-202222-03-202222-03-202222-03-202222-03-202222-03-2022